Wedstrijden en dressuurklassen

De door de RVZ georganiseerde wedstrijden zijn zogenaamde “open” wedstrijden, waaraan niet alleen onze eigen leden mogen meedoen, maar ook leden van andere verenigingen.
Je kan je inschrijven via mijnknhs.nl. NIET via de mail.

We kennen de dressuurklassen BB(mag zonder startpas), B (beginnend), L (licht), M (middel) en Z (zwaar). De klassen L, M en Z zijn elk weer onderverdeeld in twee categorieën: L1 en L2, M1 en M2 en Z1 en Z2.
Je begint in de klasse B en je moet een aantal “winstpunten” halen om te kunnen promoveren naar de volgende klasse. Winstpunten worden alleen officiëel geregistreerd als je een startkaart hebt.
Als de organiserende verenging dat toestaat, en bij de RVZ is dat altijd het geval, mag je in alle klassen per wedstrijddag 2 verschillende proeven rijden. Welke proeven dat zijn, is landelijk vastgesteld en lees je in het dressuurproevenboekje..

Voordat je kunt deelnemen aan wedstrijden moet:

- je bij de KNHS een startpas aanvragen, en deze bij iedere wedstrijd meenemen,
- je paard of pony bij de KNHS geregistreerd zijn of worden,
- je paard of pony voorzien zijn van een chip,
- je paard of pony niet langer dan een jaar geleden zijn gevaccineerd.
- het paspoort van paard of pony met de gegevens van de vaccinaties moet je op de wedstrijd kunnen tonen.
- paspoort moet voorzien zijn van het “inlegvel medische behandeling” voor meer info kijk op www.knhs.nl

De kosten van een startpas en bijbehoren vind je op de tarievenlijst op deze website. Nadere informatie en formulieren voor het aanvragen van een startpas bij de KNHS kan je opvragen bij het secretariaat van de vereniging of bij het wedstrijdsecretariaat op een wedstrijddag.

In de maanden mei t/m augustus, het zogenoemde “groene seizoen”, worden de proeven verreden in de buitenbak en kan je losrijden in de binnenbak. In de periode van september t/m april worden de wedstrijden in de binnenbak gereden en wordt de buitenbak gebruikt om los te rijden.

Deel deze pagina