Wat is de KNHS?

De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) is in januari 2002 ontstaan door fusie van de voormalige paardensportorganisaties NBVR, KNF, NHS en NKB. De KNHS is met ruim 150.000 leden één van de grootste sportbonden van Nederland. Bij de KNHS zijn zeven disciplines aangesloten: dressuur, springen, mennen, eventing, de aangespannen sport, voltige en endurance.

De KNHS is onderverdeeld in een aantal regio´s, die weer zijn verdeeld in Kringen. De RVZ valt onder de regio Noord-Holland en maakt binnen deze regio deel uit van de Kring Centraal.

De KNHS zorgt voor de startpassen en de registratie van paarden en pony´s, houdt de winstpunten bij van de leden van de verenigingen en maakt het wedstrijdreglement (de spelregels van het dressuurrijden, springen, enzovoort). Ook organiseert de KNHS voorselectiewedstrijden per kring, regiokampioenschappen en het Nederlandse kampioenschap in de verschillende disciplines.

Leden van de KNHS ontvangen een pas, waarmee diverse kortingen te krijgen zijn. Leden met een startpas zijn verplicht geabonneerd (1 abonnement per huisadres) op het twee-wekelijkse blad van de KNHS Paard & Sport met onder andere nieuws over de verschillende takken van paardensport, informatieve artikelen, organisatienieuws en de wedstrijdkalender: het landelijke overzicht van wedstrijden die door de bij de KNHS aangesloten verenigingen worden georganiseerd.

Deel deze pagina